Jazykové školy Helen Doron English v České republice získaly nejvyšší možné ocenění za cambridgeské zkoušky

Společnost Cambridge Assessment English, která celosvětově dohlíží na průběh cambridgeských jazykových testů, provedla 24. února neohlášenou inspekci v opavském centru Helen Doron English. V této jazykové škole právě děti usilovaly o získání cambridgeského certifikátu.

Inspektor společnosti Cambridge Assessment English udělil jazykovým školám Helen Doron English v České republice za dodržení předepsané úrovně testování nejvyšší možné hodnocení „Excellent“.

Zkoušek se 24. února v Opavě účastnilo 52 dětí a studentů ve věku od 9 do 19 let z Ostravy, Opavy či Bruntálu. Mladí účastníci kursů Helen Doron English usilovali o certifikát programu Cambridge v pěti různých úrovních.

„Gratulujeme vašemu centru za získání nejvyššího možného hodnocení. Blahopřejeme vám a vašim kolegům k úspěšnému výsledku a děkujeme za pozitivní přínos k dodržování našich vysokých standardů,“ uvádí hodnocení vystavené společností Cambridge Assessment English pro jazykové školy Helen Doron English v České republice.

Jak testování podle programu Cambridge probíhá? Zkoušky se skládají z písemné a ústní části. Písemné testy se odesílají k vyhodnocení přímo do Anglie. „Jazyková škola musí během zkoušek dodržovat předepsané postupy. Neohlášené inspekce přímo z Cambridge, jaká nyní proběhla v opavském centru, jsou zárukou dodržování stejné úrovně zkoušek pro každého účastníka po celém světě,“ říká Lucie Bechná z jazykové školy Helen Doron English.

Cambridgeský certifikát pomůže jeho držitelům při studiu na střední či vysoké škole, ale přijde vhod také v profesním životě. Některé školy odpouštějí studentům s určitou úrovní certifikátu část maturitní zkoušky, na vysokých školách doklad o zdolání testu může nahradit předepsanou zkoušku z jazyka. V dospělosti se certifikát hodí také v zaměstnání – při výběrovém řízení nebo jako důkaz, že se zaměstnanec vzdělává.

Jazykové školy Helen Doron English nabízejí v České republice účastníkům svých kursů zkoušky Cambridge od roku 2013. Loni napočítaly 785 zkoušených, letos očekávají až 900 účastníků testů. Podle statistik dopadají děti v českých pobočkách Helen Doron English u ústních zkoušek o téměř 20 procent lépe, než představuje celosvětový průměr testovaných dětí.